Sáb12042021

Última actualizaciónJue, 04 Mar 2021 4pm

Back Está aquí: Inicio Moncada Noticies Moncada Localitat

Amun Montcada contra el TTIP

wActes denúncia del TTIPEl darrer cap de setmana van tindre lloc a Montcada diversos actes de denúncia del TTIP'(Associació Transatlàntica pel Comerç i la Inversió, en anglès Transatlantic Trade and Investment Partnership ) organitzats per A.Mun Montcada, amb l'objectiu de, per una banda, mantenir l’activitat al carrer, fora de les institucions i, per una altra, informar i formar el col.lectiu de ciutadans i ciutadanes.

Leer más...

Proclamació de les Falleres Majors de Moncada 2016

wfallmajors2016El passat dissabte 3 d'octubre,van tenir lloc els actes oficials de proclamació i presentació de les Falleres Majors per a l'exercici 2015-2016. Després del nomenament de càrrecs a l'Ajuntament i d'un passacarrer pels carrers del poble,  el Centre Cultural Blasco Ibáñez va acollir a les 18h les Falleres Majors Yasmina Garibo Peñarrocha i la Infantil Paula María Carrera Zahonero, qui van presidir un acte de caire institucional i popular alhora.(veure video)

Leer más...

Fesmon torna a les seues arrels mediterrànies en l'edició més eclèctica dels seus sis anys de historia

DAVIDPASTOREl festival Fesmon acollirà, del 8 a l'11 de juliol, a Moncada, actuacions de Capella de Ministrers, amb Carles Magraner, i David Pastor acompanyat de la vocalista Eva Fernández i la banda Jazzom, entre altres artistes, en una sisena edició que torna sobre les seues arrels mediterrànies i eclèctiques. A més, ja està obert el termini d’inscripció, gratuïta, als tallers i cursos que enguany inclouen una formació de danses amb la professora Elena Llopis, un taller de Swing Lindy-Hop, una master class amb David Pastor i un taller de batucada.

Leer más...

La ruta de l’Horta, el nou pla turístic d’actuació pel patrimoni històric i cultural de Moncada

wrutaL’Àrea de Turisme i Cultura de l’Ajuntament de Moncada realitza, des de fa un temps,  un seguit d’actuacions per tal de posar en valor i difondre el seu patrimoni cultural i històric. Un pla de dinamització turística i cultural del municipi que van començar amb la creació del producte “Descobrix / descubre / discover Moncada 6/12h”, que va suposar l’elaboració de material promocional en format paper i digital: Els fullets de mà, la guia de recursos, videoguies en tres idiomes, web i AppTourist, etc. A més de la senyalització turística del patrimoni urbà i la ruta Cavanilles que s’inclou dins de la ruta dels Ibers a València.

Leer más...

El Conservatorio de Música “Ciutat de Moncada” clausura el curso con un concierto en el Mercat Vell

 

conservaLos alumnos de Dirección e Instrumentación de banda se estrenaron como directores en el último concierto del año académico. Una veintena de alumnos han finalizado sus estudios de grado medio en el conservatorio de Moncada

 

9 de junio de 2014._El Conservatorio de Música “Ciutat de Moncada” ha puesto fin al presente curso con un concierto celebrado recientemente en el Mercat Vell, y que reunió a un gran número de asistentes, entre los que también se encontraban el alcalde Juan José Medina, la concejala de educación, Marta García, así como representantes de la Escuela Permanente de Adultos y miembros del AMPA.

Leer más...

L’IES Tierno Galván seleccionat per a un seminari Erasmus a Praga

wpragaEl centre és un dels cincs convidats de tot Espanya per a participar en el seminari.

El Servicio Español para la Internalización de la Educación (SEPIE), tot just ha adjudicat les places per asistir als diferents seminaris de contacte que tindran lloc entre els mesos d’octubre i desembre en ciutats europees com ara Madrit, Praga, Eslovènia, Copenhaguen, Roma i Helsinki.

Leer más...

El polideportivo la pelosa acoge la IV edición del campus Vicente Iborra

wiboLa cita tendrá lugar del 22 al 27 de junio y tiene por objetivo de potenciar el desarrollo integral de los futuros futbolistas  a través del deporte como herramienta educativa

Un total de 150 niños participan este año en el proyecto destacando la incorporación de un grupo procedente de Estados Unido.

La ciudad de Moncada en su apuesta por fomentar el deporte entre los jóvenes ha convertido uno de los dos campos del Polideportivo Municipal La Pelosa, en la sede del proyecto del jugador de fútbol profesional y vecino de Moncada, Vicente Iborra.

Leer más...

El IES tierno Galvan participa en las jornadas de seguimiento de programas erasmus+

erasmus2

El pasado viernes día 18 de septiembre de 2015, el profesor del IES Juan Bautista Tormos Capilla, coordinador de los proyecto Erasmus+ del Departamento de Electricidad-Electrónica 2014-1-ES01-KA102-001472 y 2015-1-ES01-KA102-014579, tuvo ocasión de participar en la Jornada de Seguimiento correspondiente a la convocatoria 2014, evento programado y organizado por el Servicio Español para la Il certamen tuvo lugar en el auditorio que el MECD tiene emplazado la céntrica arteria madrileña de San Marcos a la altura del número 40. Allí se dieron cita coordinadores Erasmus + de las diferentes comunidades autónomas. En el intenso programa llevado a cabo a lo largo de más de seis horas, y una vez finalizada la presentación por parte de D. Pablo Martín González, Director del SEPIE, y también con la participación de Dª. Mª. Goretti Alonso de Castro, Directora de la Unidad de Formación Profesional del mismo organismo, se expusieron los siguientes puntos a partir de las ponencias disertadas por los jefes, responsables y coordinadores de cada uno de los diferentes servicios:

 

  • Revisión de las características generales de los proyectos de movilidad FP Erasmus+.
  • Fases de la gestión de un proyecto de movilidad y gestión documental.
  • Gestión presupuestaria.
  •  Gestión de proyectos en la Mobility Tool+.
  •  Informes intermedios y finales.
  • Controles primarios.
  • Reconocimiento de las movilidades a través de Europass.
  • Estrategia de Difusión y Explotación de Resultados del programa Erasmus+: La plataforma de Difusión VALOR.
  • Ruegos y preguntas.

 

Asimismo, cabe mencionar la activa participación del representante de nuestro IES en los numerosos turnos de palabra que se dieron a los asistentes, destacando la defensa que hizo del plan de seguimiento de nuestro proyecto, sobre todo, los aspectos de difusión del mismo realizados a través de la web del IES y del galardonado periódico El Tierno, no sólo en su formato impreso, sino también en su versión digital, todo ello muy valorado y reconocido por la señora  Florence Dupraz, Técnico del Departamento de Movilidad, Unidad de Formación Profesional del SEPIE.

 

Para finalizar, destacar el gran impacto que ha tenido en nuestra Comunidad Educativa ambos proyectos Erasmus+ KA102, muestra de ello el importante incremento en la matrícula que en estos últimos años ha experimentado el CFGM de Instalaciones Eléctricas y Automáticas, así como la firme intención de sumarse a esta iniciativa por parte de la familia profesional de Servicios Socioculturales y a la Comunidad de nuestro IES, compañeros que en la próxima convocatoria Erasmus+ KA102 de 2016 compartirán la acción destinada a la Movilidad de las personas por motivos de aprendizaje, Movilidad de Estudiantes y Personas de Formación Profesional.

 

 Departamento de Electricidad-Electrónica.

 

L’Ajuntament realitza un estudi sobre el risc arbori a Montcada

warbreDurant el mes de maig, l'Ajuntament de Montcada ha realitzat una avaluació del risc arbori a la població. La iniciativa té com a objectiu previndre la caiguda d'arbres, fet que actualment representa un problema important per al medi ambient i també per a la ciutadania. Aquest estudi es va realitzar mitjançant exploracions visuals i estructurals. Per dur-lo a terme, es van basar en les dades dels arbres, el seu aspecte extern, etc. D'aquesta manera, l'objectiu fonamental de la investigació és evitar possibles danys materials i, sobretot, humans.

Així, segons aquest estudi, podem afirmar que algunes de les malalties actuals que afecten la pèrdua de la nostra vegetació són degudes a virus -que provoquen deformacions en les fulles dels arbres-, bactèries i, fins i tot, fongs, que apareixen sobre els troncs i les branques dels arbustos més envellits.

Leer más...