Sáb12042021

Última actualizaciónJue, 04 Mar 2021 4pm

Back Está aquí: Inicio Moncada Noticies Moncada Localitat

Comença el mercat de l’estudiant a Moncada

wmercatestudiantCONSTANTIN.C, MARTÍNEZ.N

El mercat de l’estudiant de Moncada Orienta’t s’inaugura hui 20 d’abril i estarà obert fins a demà. L’horari de visita serà des de 9 a les 18 hores al Centre d’Informació Juvenil. Aquesta iniciativa va dirigida a estudiants i ciutadans per a que puguen conèixer les diferents alternatives educatives i professionals que oferta la Conselleria d’Educació.

Leer más...

El bus de la EMT vuelve a Moncada

26 emt moncadaLos autobuses de la EMT volverán a llegar a los municipios de Paterna, Mislata, Alboraya, Moncada y Vinalesa tras el acuerdo alcanzado este martes entre la Generalitat Valenciana, la Diputación y el Ayuntamiento de Valencia.

Tras la reunión celebrada el pasado martes a la que han asistido el presidente de la Diputación de Valencia, Jorge Rodríguez, además de los alcaldes de los cinco municipios, Carlos Fernández Bielsa, Juan Antonio Sagredo, Amparo Orts, Miguel Chavarría y Julio Martínez Blat, se han firmado los protocolos para dar solución a este problema.

Leer más...

Arranca la campanya de Nadal a Moncada

wnadalL'Associació de Comerciants de Moncada i l'Ajuntament de la localitat han posat en marxa la campanya de Nadal amb nombroses activitats destinades  a promoure entre els veïns la realització de les seues compres en les  botigues del municipi.

Les activitats arrancaran el divendres 18 de desembre amb la celebració de la Nit Oberta, que permetrà l'obertura dels comerços associats fins a la mitjanit en un immillorable ambient. Els clients que efectuen les seues compres entre eixe dia i fins que acabe la campanya de Nadal, el pròxim 5 de gener, podran aconseguir fins a 6.000 euros en premis i un viatge d'un cap de setmana.

Leer más...

Moncada celebra el Dia de l’Arbre

wdiaarbreEl pròxim  diumenge 14 de febrer se celebra el Dia de l’Arbre. L’acte tindrà lloc a Masies, a la zona verda del polígon II. Des de les 11:00 fins a les 13:00 hores hi haurà una activitat que  consistirà a plantar arbres  i explicar quin tipus es plantaran, així com aprendre com s’han de cuidar per a créixer correctament. Aquesta iniciativa ja es va dur a terme fa uns anys i enguany es recupera la segona edició.

Leer más...

Moncadins i visitants disfruten amb una assistència massiva de la Romeria de Santa Bàrbara 2015

wbarbaraEl dia 4 de desembre Moncada té una cita puntual: la festivitat de Santa Bàrbara. Patrona de la localitat; és un dia obligat en el calendari de celebracions de la ciutat.

L'any 1699 i en 1701 van ocórrer dos portents prou semblants a Moncada. Els veïns es van mantindre sans  de  desvastadores tempestats gràcies -segons la història oral- als miracles de Santa Bárbara. A finals del segle XIX i principis del segle XX la religiositat popular creix i a Moncada es van celebrar dos Romeries a l'ermita de santa Bàrbara: una el 30 d'octubre de 1892 i una altra el 17 d'abril de 1904.

Leer más...

Representantes de protección civil se reúnen en Moncada

wprotección civilSEVILLA, N

El sábado 16 de enero hubo una reunión de representantes de protección civil en el salón de plenos del ayuntamiento de Moncada. Esta estuvo coordinada por su presidente y concejal en el ayuntamiento Martín Pérez Aranda.

Leer más...

Un “Parlament de xiquets” conmemora els Drets del Xiquet a l’Ajuntament de Moncada

parlament

Moncada, 20 de novembre del 2015 En el marc de la commemoració del 25 aniversari de l'aprovació per part de Nacions Unides de la Convenció dels Drets del Xiquet l'any 2014, la Fundació Pau i Solidaritat del País Valencià i la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Moncada han treballat el projecte educatiu: Defenent els drets dels xiquets i les xiquetes en els centres sostinguts amb fons públics de Moncada que han decidit la seua participació: CEIP José M. Oltra, CEIP Vicente Trenco, CEIP Vicente Blasco Ibañez i en el CEE Les Silos.

.

Leer más...

Resolució provisional de la primera fase del programa Xarxallibres

wxarxa llibresCERVERÓ.C, ESTÉFANO.M, GARRIDO.A, GOYENA.J, NAVALÓN.P

Pel moment s’han concedit 186.319€ en la primera fase del projecte. El termini per reclamar o sol·licitar la subvenció finalitza el 29 de gener

Un total de 1.760 alumnes de la població de Moncada han participat en el programa. L’alumnat es distribuix entre cinc centres públics (CEIP Trenco, CEIP Oltra, CEIP Blasco, CEIP José Senent (Massarrojos) i IES Tierno Galván) i tres centres concertats (San Jaime, San José i Ramón y Cajal (Alfara del Patriarca)), ja que les sol·licituds s’han d’adreçar a l’ajuntament on està empadronat l’alumne.

Leer más...

Moncada reivindica la restitució de la línia metropolitana de transport

wlínea metropolitana

L’Alcaldessa  de diversos municipis de L’Horta s’han reunit aquest matí en l’Ajuntament de Mislata en senyal de reivindicació perquè des de l’actual govern de la Generalitat s’hi restituïsca la línea d’autobús metropolità que afectava municipis com Alboraia, Burjassot, Mislata, Moncada, Paterna, Vinalesa i Xirivella. Aquesta línea va ser suprimida pel govern anterior -i des de l’Alcaldia de Rita Barberà-  el 12 de noviembre del 2012. I és hui, exactament tres anys després, quan se sol.licita una revisió de la gestió en matèria de mobilitat, concretament del transport públic metropolità. Per això els i les firmants han subscrit un manifest on s’hi denuncia la nefasta gestió política del Partit Popular, qui va prendre una decisió que afecta les necessitats de més de 200000 habitants de l’àrea metropolitana. Aquesta situació s’agreuja si es té en compte que la proposta de mobilitat sostenible –com el lloguer de bicicletes- entre la capital i els pobles limítrofs mai va ser atesa.

Leer más...