Sáb12042021

Última actualizaciónJue, 04 Mar 2021 4pm

Back Está aquí: Inicio Moncada Noticies Moncada Localitat

Una xerrada i un sopar temàtic apropen la civilització ibera del Tòs Pelat de Moncada

xerrada1La visita guiada al jaciment s'ajorna al mes d'abril a causa del temporal.

Recuperar i reconéixer la vàlua històrica i cultural del patrimoni cultural de Moncada va ser un dels objectius de la I Jornada de Portes Obertes al jaciment del Tòs Pelat que es va celebrar el passat cap de setmana a la localitat. L'alcaldessa, Amparo Orts, va obrir els actes recordant que la finalitat d'estes activitats és “posar en valor el patrimoni arqueològic, històric i cultural de la nostra ciutat”. A més d'alguns regidors de la Corporació Municipal, entre el públic també es trobava l'arqueòleg municipal de Xelva, Juan José Ruiz López, molt vinculat al Tòs Pelat des de l’inici de les excavacions i codirector de l'última campanya junt amb el director del Museu Arqueològic de Moncada, Josep Maria Burriel.

Leer más...

Tot a punt per a la I jornada de portes obertes al Jaciment del Tòs Pelat de Moncada

pelatMoncada, 14 de desembre de 2016.- Moncada celebrarà els pròxims dies 17 i 18 de desembre la I Jornada de Portes Obertes al jaciment del Tòs Pelat, un espai natural amb importants components històrics i culturals que forma part de la Ruta dels Ibers de la Diputació de València. L'objectiu d'esta iniciativa, segons ha manifestat l’alcadessa de la ciutat, Amparo Orts, “és posar en valor el patrimoni arqueològic, històric i cultural de la nostra ciutat”. La primera edil de Moncada ha animat a tots els veïns i veïnes a participar a les diferents activitats, “ja que és una oportunitat única per a conéixer de primera mà tots els aspectes relacionats amb l’antic poblat iber que s’assentà al nostre territori entre els segles VI i IV aC”. L'Ajuntament de Moncada, gràcies a la col·laboració del Servei d'Investigació Prehistòrica de la Diputació de València (SIP), “ha tingut una cura especial amb este projecte per a promocionar i donar visibilitat a esta ruta, conscient del gran atractiu turístic que comporta tot el que envolta al Jaciment de Tòs Pelat”, ha continuat l'alcaldessa.

Leer más...

Lectura de poemas de la poetisa Josepa Montagut en las “Tertulias del Fideu”

ESTELLES, M./ORTI, B.

La Union Musical de Moncada continua sus actos en honor a Sta. Cecilia con la lectura de poemas del libro “des del sud fins al nord, una llagrima parla”

WpoetessaLa primera actividad se inicia este miércoles día 16 de Noviembre, a las 19:30 horas en el local social, C/ Badía, nº 4 de Moncada,  y forma parte de su proyecto cultural “LAS TERTULIAS DEL FIDEU”, y en esta ocasión habrá una presentación y posterior LECTURA DE POEMAS DEL LIBRO “DES DEL SUD FINS AL NORD, UNA LLAGRIMA PARLA” de la poetisa de Moncada, Josepa Montagut i Mariner, por parte de la autora y de miembros de la Unión Musical, acompañados a la guitarra por Rafa Caballer Bonet, y posterior charla coloquio sobre el libro.

La Unión Musical imparte un Curso de Musicoterapia Focal Obstétrica el fin de semana

CARTELGabriel Federico impartirá los dos niveles de formación en Musicoterapia Focal Obstétrica en la Unión Musical de Moncada.

Moncada recibirá los próximos 3 y 4 de diciembre al musicoterapeuta Gabriel Federico, creador del método de Musicoterapia Focal Obstétrica (MTFO), donde impartirá a profesionales de esta disciplina el primer nivel de formación de esta especialización, así como un taller gratuito para embarazadas de la población y alrededores.

Leer más...

AEMON celebra una jornada sobre COMPLIANCE

wAEMONComplianceLa Associació Empresarial de Moncada, Alfara del Patriarca i Nàquera (AEMON) ha celebrado una jornada COMPLIANCE impartida por PROTOCOLOPREVENCIONPENAL.COM a la que asistieron 14 empresas asociadas. Se analizó qué es el COMPLIANCE y el riesgo que acarrea para las empresas, cuáles son los principales delitos que una empresa puede estar cometiendo sin el conocimiento de sus gestores, así como las fases de su implantación y certificación.

Es realitzen mapatges amb els adults i els joves de Moncada a través del programa de participació

winstitutMoncada, 28 de novembre de 2016.- L'alumnat de l'Escola de Persones Adultes (EPA) realitzà el passat dijous un dels tallers que s'estan duent a terme dins del programa de participació que està desenvolupant el municipi. Les aportacions d'este col·lectiu són importants perquè serveixen per a donar visibilitat a qüestions que moltes vegades passen desapercebudes, sobretot, les relacionades amb les situacions què han d'enfrontar les persones amb diversitat funcional. Entre altres coses, amb estos grups es poden detectar els inconvenients que tenen les persones amb mobilitat reduïda, que porten cadira de rodes o que tenen problemes de visió. Els grups amb adults també són útils per a senyalar algunes qüestions puntuals que es podrien millorar a Moncada, relacionades amb l'absència de papereres o la manca d'il·luminació en algunes zones, per a construir una visió global de com els agradaria que fora la ciutat.

Leer más...

La Màgia del feminisme arriba a l'Escola d'Adults

wtallerigualdatA. COMPANY/A.SORIANO

El dia 3 de novembre a l'EPA (Escola Per a Adults) es va celebrar un taller  per impulsar la igualtat entre sexes. L'activitat estava coordinada i dirigida per la tècnica d'igualtat  Trini Moreno, que al llarg de la sessió va proposar als cinquanta alumnes que hi assistiren la reflexió i el debat al respecte dels rols sexuals entre altres coses.

A l'acte també van assistir els regidors de Serveis Socials, Manolo Garcia i Feli Buendia, així com la directora de l'EPA junt a la resta dels docents.

Leer más...

Fallece Alejandro Roig Ferriol alcalde de Moncada durante la transición

ESTELLÉS, M./ ORTÍ,B.

Ha fallecido Alejandro Roig, el que fuera alcalde de Moncada durante la transición democrática. El funeral tendrá lugar hoy martes 16 en la parroquia de San Jaime.

AlejandroRoigRoig ostentó el cargo de alcalde de Moncada desde el 13 de enero de 1976 al 11 de abril de 1979. Entre otras cosas inauguró durante su mandato el “nuevo mercado” en Fernando el Católico, ahora convertido en Parking. Otra de las cosas destacables durante su mandato fue el proyecto de un nuevo colegio en la zona de la Pedrereta, el colegio que posteriormente se denominó: Vicente Trenco.

El ayuntamiento “peatonaliza” el acceso a la residencia y centros educativos.

C. PUIG

wcalzadaEl ayuntamiento está acondicionando la prolongación de la calle mayor en su acceso a la residencia y a los centros educativos “Blasco Ibáñez” y “Tierno Galván” para convertirla en una “calzada mixta de preferencia peatonal”. Se trata de una calzada dónde tienes preferencia los peatones y los vehículos a motor no podrán superar los 10 km/h. También se coloca una plancha metálica para mejorar el paso de las personas con movilidad reducida por el aliviadero.

Leer más...