Dom08012021

Última actualizaciónJue, 04 Mar 2021 4pm

Back Está aquí: Inicio Moncada Noticies Moncada

Moncada fa un homenatge a la primera dona concejal de l’Ajuntament

wconchacapillaLa vespra de la festivitat del 9 d’Octubre el Centre Cultural va acollir un emotiu reconeixement a Concha Capilla, pels seus anys de dedicació i vocació al servei públic.

L’Ajuntament de Moncada va celebrar el passat dimarts dia 8 d’Octubre l’homenatge a una de les figures femenines més destacades del municipi. Amb l’aforament ple de familiars, amics i balladors la homenatjada arribà al Centre Cultural sense saber que ella era la protagonista, fou rebuda per l’alcalde, Juan José Medina, qui li donà la noticia a les portes del saló.

Leer más...

Setembre trenca la línia descendent de l'atur a Moncada

watursetembreCASES.N, NAVALÓN. M

Les dades de l'atur a Moncada registrades el mes de setembre mostren la fi del comportament descendent que s'havia iniciat des del  mes de maig. Si el mes d'agost tancava amb 2.621 persones , el de setembre ho ha fet amb 2.689, és a dir, 68 persones aturades més.

Leer más...

Compromís demana que l’Ajuntament es disculpe per qualificar a Pep Gimeno de “humorista valenciano”

PepCristina Noguera i Núria Guillén, portaveu i regidora respectivament, del Grup Municipal Compromíssol·lciten que l’Ajuntament de Moncada rectifique la noticia en la página web municipal. La noticia publicada el 2 de setembre “parla del concert de dirigit pel mestre Vicent Roig Gimeno, “ofrecieron un espectáculo conjunto con el humorista valenciano Pep Gimeno “el Botifarra”. Alrededor de mil personas asistieron al Mercat Vell para disfrutar de esta cita musical que ayer tomó un toque de humor”.

Compromís també demana La disculpa per escrit tant a la societat musical UNIÓ MUSICAL de Moncada i al cantant valencià Pep Gimeno Montell, Botifarra, exponent de la música tradicional valenciana” així com “major cura en els articles i notícies que es publiquen en la pàgina web municipal” i “L’ús del valencià, en igualtat amb el castellà”.

Segons l’escrit “l’Ajuntament de Montcada ha donat un tractament que té poc a veure amb la realitat”. Per a Compromís “La Banda de la Unió Musical de Moncada i el cantant Pep Gimeno, Botifarra van oferir un concert, preparat amb molt d’esforç i amb molta dedicació que duia per títol Fideus amb Botifarra, i que feia referència al darrer treball realitzat pel cantant xativí, en el qual fa un altre recull del folklore valencià tradicional”

l'Ajuntament de Xàtiva proposa a PEP Gimeno per a rebre la menció cultural que ofereix la Generalitat Valenciana

L'Ajuntament de Xàtiva ha portat a ple la proposta de presentar el cantautor Pep Gimeno "Botifarra" per a rebre la menció cultural que ofereix la Generalitat Valenciana cada any el dia 9 d'octubre. La proposta ha sigut molt ben acollida per tots els grups polítics i per tots els assistents al plenari i ha sigut aprovada per unanimitat.

Els portaveus dels equips polítics de l'Ajuntament de Xàtiva han coincidit en la descripció de "Botifarra" afirmant que ha realitzat una gran labor de recuperació de la cultura de la Costera sense perdre la seua humilitat i la seua senzillesa, i que per això, mereix esta distinció.

Moncada presenta les Falleres Majors del 2014

wfalleras2014ALARCÓN, V

El passat 5 d’octubre, la ciutat de Moncada va celebrar la tradicional presentació de les noves Falleres Majors per al 2014. El centre Cultural Blasco Ibáñez es va vestir de gala per a l’ocasió, i Beatriz Pérez i Sandra Gómez van ser presentades com les representats d’aquest nou exercici.

Leer más...

El grupo AURYN será el protagonista central de las fiestas de Moncada

festes2013El alcalde de Moncada, Juanjo Medina, y la regidora de festes, Neus Lluesma, han presentado el avance de la programación de las fiestas de Moncada. La “Gran Nit Jove” del jueves día 5 de septiembre estará protagonizada por el grupo AURYN, según ha adelantado la responsable de las fiestas Neus LLuesma. “Hemos querido traer aun grupo muy deseado por la juventud de Moncada como AURYN”. La misma noche estarán acompañados por “Nada que decir”, grupo que ha protagonizado fiestas anteriores y que presentará su nuevo disco. En la velada también estará “SWEET CALIFORNIA”.

Leer más...

Les obres d’accés a l’IES i el Blasco continuen inacabades

accesoLes obres que s’estaven fent per accedir a l’IES Tierno Galván i el col·legi Blasco Ibàñez  de Moncada s’han retardat una vegada més. Tot i que fa dos mesos es van reiniciar i la comunitat educativa confiava en què tot estaria resolt per a l’inici del curs, els operaris no han reprès aquest accés des de meitat de juliol, que és la data quan es van realitzar els últims avanços.(Veure vídeo)

Leer más...

El Ayuntamiento firma un convenio con la plataforma de parados por un importe de 78.000 €

El consistorio invierte 55.000 euros en la primera fase del Plan de Fomento de Empleo Municipal y reserva 75.000€ para el Plan de Empleo Conjunto entre las administraciones públicas valencianas.empleo

El Ayuntamiento de Moncada y la Plataforma de Parados del municipio han firmado un convenio para la financiación de las acciones formativas y de fomento de la economía social. Unas acciones que estarán dirigidas a la población desempleada y que tiene por finalidad crear un espacio de promoción del empleo local.

Leer más...

L’atur a Moncada baixa durant els mesos d’estiu

wAtur estiu 2013A la Comunitat Valenciana i a la província de València la baixada s’ha vist afectada per l’increment de les xifres experimentat el mes d’agost

Al llarg de l’estiu, l’atur a Moncada ha mostrat un comportament a la baixa respecte al mes de maig. Durant els mesos previs a l’estiu, l’atur tancava amb 2.712 persones. El mes següent, juny, es va experimentar una baixada de 37 persones, amb una xifra total de 2.675, que va tornar a descendir el mes de juliol en 2.631, el que suposa un total de 44 persones menys.

Leer más...

Un extraordinario concierto de Manuel Blanco y la Ars Chamber Orchestra clausuran el Fesmon

El grupo valenciano Llevant Chamber Brass queda en segundo lugar en el Concurso de Jóvenes Intérpretes que ha organizado el festival

Luca Bennuci acompaña a la Brass Band del Festival en San Isidro de Benagéber

Moncada, 15 de julio 2013._ La cuarta edición del Mediterranean Brass Festival llega a su fin tras una intensa semana por donde han pasado los mejores profesionales del viento-metal del panorama actual. fes2013

 

Una de las novedades de esta edición ha sido el I Concurso de Jóvenes Intérpretes, donde 21 grupos de toda España se han disputado el puesto ganador. Finalmente, los granadinos Quinteto Proemium Metals se alzaron con la primera posición quedando por detrás el grupo valenciano Llevant Chamber Brass. Cabe apuntar, que los ganadores tendrán la oportunidad de grabar su primera maqueta como premio.

Leer más...