Dom06132021

Última actualizaciónJue, 04 Mar 2021 4pm

Back Está aquí: Inicio Moncada Noticies Moncada Localitat

Moncada celebra la tradicional festa de Sant Antoni

wsantantoni14El diumenge 26 de gener es va celebrar a Moncada la tradicional benedicció dels animals amb motiu de la festivitat de Sant Antoni. L’acte va començar a l’església Sant Jaume Apòstol a les 12 hores. Centenars de veïns van omplir els carrers del centre de la ciutat formant una cua per a la posterior beneïda de les seues mascotes. (Veure vídeo).

Leer más...

Moncada celebra un multitudinari acte en defensa de la radio i la televisió valenciana

La vesprada del dijous 16 de gener es va celebrar al Centre Cultural Blasco Ibáñez una taula redona per explicar el tancament de RTVV.  Organitzat pels partits polítics PSPV, EUPV i Compromís els treballadors acomiadats de Canal 9 i Ràdio 9 van exposar des del seu punt de vista el tancament de la RTVV.  La sala estava plena de gom a gom amb un públic entregat i participatiu. (Veure video)wrtvv

En primer lloc va parlar Xelo Miralles, primera presentadora de notícies de Canal 9. Miralles va parlar de la seua experiència dins de la cadena. Xelo va dir que la” Televisió Valenciana és un dret dels valencians com a servei públic”.Miralles va afegir: “Amb els diners s’han fet subvencions als equips de futbol i a productores, és a dir allò que es permetia per llei que la Generalitat ho fera directament” . “L’única obsessió era borrar l’etapa socialista de la televisió que precisament eren els més professionals”.

A continuació parlà Reis Juan, treballadora de Ràdio 9, “sóc una romàntica que creu en els serveis públics,” representant del col·lectiu MildeNou, una plataforma creada pels mateixos treballadors i treballadores de l’ens públic per a reivindicar els seus drets laborals i també per “reivindicar l’existència d´’una televisió valenciana pública i de qualitat”. Reis va ser la més contundent a l’hora d’expressar  la seua opinió.  Algunes frases seues són: “Tenim un President que és un borinot”. “El president a més d’impresentable és el pitjor polític que hem tingut, és una persona amb un toc xulesc, que només per això hauríem de votar-lo de la Generalitat”. “Valencians en peu alceu-se “. Anirem allà  on vaja Fabra, no per plorar, no per posar-nos malalts, el contrari,  per a recordar-li que cada dia li queda menys temps d’estar al Govern.

Però el tancament de RTVV no només  ha afectat els treballadors que directament treballaven a canal 9. Que arribaren als  1.700. Els ponents manifestaren que hi ha més de 6.500 treballs afectats indirectament com ara: actors, maquillatge, neteja, ...

En representació dels actors van parlar Ferran Gades “Tonet” com a president de l’associació d’actors professionals valencians i Jose Mª Cassany, actor i director. Ens parlaren de la repercussió en l’àmbit del teatre i del món cultural i al món audiovisual el tancament de RTVV. Ferran va dir “Nosotros somos los otros, nosaltres no existim, som treballadors indirectes”. “El dia que Fabra va anunciar que es tancava la televisió, el dia després el actors i actrius de l’Alqueria blanca ja estàvem al carrer i tots els treballadors de la sèrie”. “Els treballadors directes segueixen cobrant i nosaltres no hem cobrat ni el treballat, portàvem un any i mig sense cobrar”.

Casany per la seua banda va dir: “som una generació que va a apostar per quedar-se ací a València, que volia progressar i evolucionar en la seua llengua i consolidar una professió com la del teatre.  El teatre ja se l’han carregat també, han tancat sales de teatre, no es produeix teatre”. També som actors de doblatge. Hi ha generacions que han viscut amb els dibuixos en valencià” Açò ha desaparegut”.

Per finalitzar els ponents de la taula respongueren a les preguntes del públic  produint-se un interessant debat.

S'obri al trànsit el nou vial d'accés a San Isidro de Benagéber

wbenagéberEl carril facilita l'entrada de l'autobús urbà i de vehicles d'emergència

L’última setmana de desembre es va obrir al trànsit el nou vial d'accés al nucli de població de San Isidro de Benagéber. Unes obres que s'emmarquen en el Pla de Nuclis de la Diputació de València, i que han tingut per objectiu millorar l'accessibilitat al barri mitjançant la creació d'una nova entrada, amb sentit únic, des de la carretera fins a la pròpia Avinguda.

Leer más...

Los Reyes Magos recorren Moncada repartiendo ilusión entre los más pequeños

wcavalcada2014Cientos de niños salieron a la calle el domingo 5 de enero para participar en la cabalgata y recibir a sus Majestades los Reyes Magos de Oriente. Una cita que tuvo como novedad la colaboración de la Academia de Baile Copelius que ofreció actuaciones de inspiración navideña en los enclaves más destacados del recorrido (Ver vídeo)

Leer más...

La policía local de Moncada detiene a un atracador a pocos metros de la farmacia que había asaltado

El delincuente empleó como arma un cuchillo de grandes dimensiones y como consecuencia de la intervención policial un agente resultó herido con carácter leve

AyuntamientoMoncada, 20 de diciembre de 2013._En la tarde noche del miércoles la Policía Local de Moncada detuvo a un delincuente que minutos antes había asaltado una farmacia de la localidad empleando un cuchillo de cocina de grandes dimensiones.

Pocos minutos después de las ocho de la tarde la policía local recibió un aviso procedente de una vecina del municipio, informando que acababan de asaltar una farmacia situada en una céntrica calle de Moncada. Al parecer, y según informó la vecina, el asaltante, que había huido, llevaba un cuchillo de grandes dimensiones e iba tapado con un pasamontañas.

Leer más...

Continua descendent lleument l’atur a Moncada

waturdes14ALARCÓN,V

El mes de desembre s’ha tancat amb 69 aturats registrats menys a Moncada, passant de 2595 del mes anterior a un total de 2526. El mes de novembre havia suposat també un descens de 95 persones.

Leer más...

Moncada celebra las II Jornadas sobre la Discapacidad

wmarxadepenLa semana del 31 al 4 de diciembre de 2013, se celebraron en Moncada, las  II Jornadas sobre la discapacidad, organizadas por la Asociación AMFISEP (Asocicación de Minusválidos Físicos, Psíquicos y Sensoriales de Moncada) y el Ayuntamiento de Moncada.(Ver vídeo)

Leer más...

Moncada construirá una planta para eliminar compuestos orgánicos volátiles en el agua

wfiguración plantaMoncada, 10 de enero de 2014._ El Ayuntamiento de Moncada está tramitando las gestiones pertinentes para la instalación de una planta de reducción de compuestos orgánicos volátiles en el agua del pozo de la Pedrereta. Un proyecto que ha sido presentado por la empresa Aguas de Valencia S.A. y avalado por la oficina técnica municipal.

Leer más...

Santa Bàrbera reunix a centenars de veïns i visitants

Com cada 4 de desembre, Moncada ha celebrat la festivitat en honor a la seua patrona. Els actes començaren poc després de les deu del matí amb el trasllat de la imatge des de la parròquia de San Jaume Apòstol fins a l’Ermita. Els clavaris de Santa Bàrbera i la corporació municipal participaren en la festivitat i acompanyaren als portadors de la imatge durant tot el recorregut junt la regina de les festes, Tamara Marco i les dames d’honor. (veure video)wsantabàrbera13

Al voltant de les onze se celebrà una missa solemne i posteriorment es va realitzar el recorregut a l’inrevés, per traslladar novament la imatge a la parròquia de Sant Jaume.

Leer más...