Sáb12042021

Última actualizaciónJue, 04 Mar 2021 4pm

Back Está aquí: Inicio Cultura Noticies Cultura II Jornades de Portes Obertes al jaciment ibèric d’El Tòs Pelat

II Jornades de Portes Obertes al jaciment ibèric d’El Tòs Pelat

wtospelat2


L’Ajuntament de Moncada, a través del Museu Arqueològic Municipal, ha organitzat per al pròxim dissabte 1 i diumenge 2 de desembre una sèrie d’activitats dins la celebració de les segones Jornades de Portes Obertes del Tòs Pelat.

El dissabte 1 de desembre a les 19:00h és farà una Conferència: “Projecte bibliogràfic de col·lecció de Quaderns d’Història del Museu Arqueològic Municipal de Moncada” a càrrec de Josep Maria Burriel Alberich, director del Museu Arqueològic Municipal al Saló de Plens de l’Ajuntament de Moncada.

El diumenge 2 de desembre a les 11:00h és farà una Passejada cap al Jaciment Ibèric del Tòs Pelat amb eixida a l’Ermita de Santa Bàrbara. A les 11:30h Visita-parada al camí ibèric dels Fornets. A les 12:00h Arribada al Jaciment i inici de les visites interactives a l’interior de les Cases ibèriques (1 i 3). Allí es faran uns tallers infantils i juvenils: de ceràmica, de numismàtica, escriptura i photocall iber.

Els veïns i veïnes que participen podran conèixer una petita part d’aquesta ciutat ibèrica que va estar habitada entre els segles VI i IV abans de Crist. Al jaciment es poden visitar dues cases i part del sistema defensiu que envoltava el poblat. Es tracta d’un espai cultural de l’Horta Nord de gran vàlua natural i paisatgística que forma part de la Ruta dels Ibers de València.