Sáb01202018

Última actualizaciónVie, 17 Nov 2017 10am

Back Está aquí: Inicio Cultura Noticies Cultura

El Tierno estudia els 16 edificis més emblemàtics de Moncada

wcasagoticaLa sèrie comença amb la gravació de la casa Gòtica situada al carrer Isabel la Catòlica

Els alumnes de 2n i 3r de l’ESO han iniciat un recorregut per alguns dels edificis més emblemàtics de Moncada. Progressivament, cada alumne anirà presentant d’una manera original els edificis amb la voluntat que els veïnat de la població puga conèixer de manera més propera l’entorn que l’envolta. (Veure vídeo).

Leer más...

Reconstrucció del Guernica per commemorar el Dia de la Pau

wguernika

AUSINA.C, SEGOVIA.J

Els alumnes de 3r i 4t junt al departament d’Educació Plàstica i Visual de l’IES Enrique Tierno Galván han reconstruït l’emblemàtic quadre de Pablo Picasso El Guernica per celebrar el Dia de la Pau, que tingué lloc el dia 30 de gener. (Veure Vídeo).

Leer más...

Bules i papirs en els tallers de cultura clàssica a Sagunt

wtallersagunt15MARGARETO,N

El passat 23 de gener alumnes d'ESO visitaren el poble de Sagunt, concretament, una casa romana anomenada Domus Baebia. Varen fer diversos tallers amb la finalitat d'augmentar els coneixements sobre els romans i la seua cultura. Un dels tallers va consistir en què la monitora vestia l’alumnat amb robes típiques de l'època romana i explicava una mica la seua història com, per exemple, que la gent més poderosa portava lila en la vestimenta, que des de xicotets portaven un penjoll anomenat bula o que si els esclaus escapaven i els trobaven eren marcats a foc amb la paraula FVG que significava fugitiu.

Leer más...

“Glups!” torna al teatre Micalet

wglups30Dos del protagonistes de la companyia Yukataka teatre, Jordi Carbonell i Mario Garcia, són entrevistats per El Tierno una setmana abans de l’estrena

El dia 6 de febrer s’estrena al teatre Micalet la comèdia musical “Glups!”, una obra inspirada en el còmic francès de Lauzier, el qual representa les misèries humanes que están presents hui en dia a la societat.(Veure vídeo)

Leer más...

La festivitat de San Antoni omple els carrers de Moncada de mascotes

wsantantoni15El cap de setmana passat es va celebrar a Moncada la tradicional festivitat de Sant Antoni. El diumenge va tindre lloc la benedicció dels animals que començà a les 12 hores i es va allargar fins a les 14 hores. L’acte va comptar amb un gran nombre de veïns que van dur mascotes de tot tipus per a què fóren beneïdes. Posteriorment, es van repartir els tiquets per a degustar les calderes que s’havien preparat i finalitzar així la festivitat. (Veure vídeo)

Leer más...