Mié05222019

Última actualizaciónJue, 04 Abr 2019 11am

Back Está aquí: Inicio Cultura Noticies Cultura

Se inaugura la exposición “Miradas en Moncada”

wexpofotoF.MONTERO

El dia 2 de febrero se inauguro en la sala de plenos del ayuntamiento de Moncada una exposición fotográfica de 60 imágenes representativas de la ciudad de Moncada.  Lugares como: la ermita de Santa Bárbara, la Creu de Quintana, la Reial Sequia, el Mercat vell, y el Tos Pelat entre otras imágenes, representan algunas de las zonas más turísticas y emblemáticas de la ciudad.

Leer más...

La Unión de Moncada celebra Santa Cecilia

wsantaceciliaunioLa Unión de Moncada inició el sábado pasado, con el acto de inauguración oficial del curso escolar, los actos programados con motivo de las fiestas cecilieras. En el mismo se hizo la presentación del equipo educativo y se la entrega de instrumentos a los alumnos que inician sus estudios de enseñanzas elementales de música.

Leer más...

Jornada de Portes Obertes al Tòs Pelat

wtospelatL'Ajuntament de Moncada ha organitzat per al pròxim diumenge 26 de febrer una visita guiada al Tòs Pelat, dins la celebració de la I Jornada de Portes Obertes en este emplaçament històric. A les 11 hores tindrà lloc una passejada amb eixida des de l’Ermita i a les 12 s’iniciarà l’activitat al Jaciment.

Leer más...

Lliurament dels Premis de literatura infantil i juvenil

samboriMoncada, 27 d’abril del 2017.- Moncada celebrarà el pròxim dimecres 3 de maig els Premis de literatura infantil i juvenil, un esdeveniment organitzat per  l’Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament amb el qual es motiva la creació literària en valencià entre els xiquets i xiquetes de la població.

Més de 200 alumnes de les escoles públiques Vicente Trenco, José M. Oltra i Blasco Ibáñez, de l’IES Tierno Galván i del col·legi Sant Josep, passaran pel Centre Cultural Blasco Ibáñez per a recollir un diploma i un detall per la participació en els premis. A més, l’Ajuntament repartirà entre els centres escolars col·laboradors alguns exemplars de l’edició del llibre recopilatori de tots els treballs presentats en esta edició.

Es tracta d’un certamen literari complementari al Sambori Comarcal, a través del qual l’Ajuntament de Moncada vol reconéixer la tasca creativa de l’alumnat de la ciutat i animar-los a continuar deixant volar la imaginació a través de l’escriptura de relats en valencià.

Taller de narrativa a Sant Miquel des Reis

wreyes1El passat 17 de novembre els alumnes del primer i segon curs del cicle formatiu d’Electricitat-Electrònica visitaren el monestir de Sant Miguel dels Reis, amb motiu del quart centenari de la mort de l’autor del Quixot, Miguel de Cervantes Saavedra (Alcalá de Henares, 29 de setembre de 1547-Madrid, 22 d’abril de 1616).

wreyes2Ja a l’interior del claustre del convent, escoltaren unes paraules de boca del mateix Quixot, personatge caracteritzat per part d’un actor vestit de l’època. Allà ens va explicar com transcorria la història d’alguns dels passatges de l’obra cervantina i també de la vida del seu autor.

Leer más...