Jue02212019

Última actualizaciónMié, 13 Feb 2019 11am

Back Está aquí: Inicio Moncada Noticies Moncada Localitat

Moncadins i visitants disfruten amb una assistència massiva de la Romeria de Santa Bàrbara 2015

wbarbaraEl dia 4 de desembre Moncada té una cita puntual: la festivitat de Santa Bàrbara. Patrona de la localitat; és un dia obligat en el calendari de celebracions de la ciutat.

L'any 1699 i en 1701 van ocórrer dos portents prou semblants a Moncada. Els veïns es van mantindre sans  de  desvastadores tempestats gràcies -segons la història oral- als miracles de Santa Bárbara. A finals del segle XIX i principis del segle XX la religiositat popular creix i a Moncada es van celebrar dos Romeries a l'ermita de santa Bàrbara: una el 30 d'octubre de 1892 i una altra el 17 d'abril de 1904.

Leer más...

Un “Parlament de xiquets” conmemora els Drets del Xiquet a l’Ajuntament de Moncada

parlament

Moncada, 20 de novembre del 2015 En el marc de la commemoració del 25 aniversari de l'aprovació per part de Nacions Unides de la Convenció dels Drets del Xiquet l'any 2014, la Fundació Pau i Solidaritat del País Valencià i la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Moncada han treballat el projecte educatiu: Defenent els drets dels xiquets i les xiquetes en els centres sostinguts amb fons públics de Moncada que han decidit la seua participació: CEIP José M. Oltra, CEIP Vicente Trenco, CEIP Vicente Blasco Ibañez i en el CEE Les Silos.

.

Leer más...

La ruta de l’Horta, el nou pla turístic d’actuació pel patrimoni històric i cultural de Moncada

wrutaL’Àrea de Turisme i Cultura de l’Ajuntament de Moncada realitza, des de fa un temps,  un seguit d’actuacions per tal de posar en valor i difondre el seu patrimoni cultural i històric. Un pla de dinamització turística i cultural del municipi que van començar amb la creació del producte “Descobrix / descubre / discover Moncada 6/12h”, que va suposar l’elaboració de material promocional en format paper i digital: Els fullets de mà, la guia de recursos, videoguies en tres idiomes, web i AppTourist, etc. A més de la senyalització turística del patrimoni urbà i la ruta Cavanilles que s’inclou dins de la ruta dels Ibers a València.

Leer más...

Moncada reivindica la restitució de la línia metropolitana de transport

wlínea metropolitana

L’Alcaldessa  de diversos municipis de L’Horta s’han reunit aquest matí en l’Ajuntament de Mislata en senyal de reivindicació perquè des de l’actual govern de la Generalitat s’hi restituïsca la línea d’autobús metropolità que afectava municipis com Alboraia, Burjassot, Mislata, Moncada, Paterna, Vinalesa i Xirivella. Aquesta línea va ser suprimida pel govern anterior -i des de l’Alcaldia de Rita Barberà-  el 12 de noviembre del 2012. I és hui, exactament tres anys després, quan se sol.licita una revisió de la gestió en matèria de mobilitat, concretament del transport públic metropolità. Per això els i les firmants han subscrit un manifest on s’hi denuncia la nefasta gestió política del Partit Popular, qui va prendre una decisió que afecta les necessitats de més de 200000 habitants de l’àrea metropolitana. Aquesta situació s’agreuja si es té en compte que la proposta de mobilitat sostenible –com el lloguer de bicicletes- entre la capital i els pobles limítrofs mai va ser atesa.

Leer más...

L’IES Tierno Galván seleccionat per a un seminari Erasmus a Praga

wpragaEl centre és un dels cincs convidats de tot Espanya per a participar en el seminari.

El Servicio Español para la Internalización de la Educación (SEPIE), tot just ha adjudicat les places per asistir als diferents seminaris de contacte que tindran lloc entre els mesos d’octubre i desembre en ciutats europees com ara Madrit, Praga, Eslovènia, Copenhaguen, Roma i Helsinki.

Leer más...

Amun Montcada contra el TTIP

wActes denúncia del TTIPEl darrer cap de setmana van tindre lloc a Montcada diversos actes de denúncia del TTIP'(Associació Transatlàntica pel Comerç i la Inversió, en anglès Transatlantic Trade and Investment Partnership ) organitzats per A.Mun Montcada, amb l'objectiu de, per una banda, mantenir l’activitat al carrer, fora de les institucions i, per una altra, informar i formar el col.lectiu de ciutadans i ciutadanes.

Leer más...

El IES tierno Galvan participa en las jornadas de seguimiento de programas erasmus+

erasmus2

El pasado viernes día 18 de septiembre de 2015, el profesor del IES Juan Bautista Tormos Capilla, coordinador de los proyecto Erasmus+ del Departamento de Electricidad-Electrónica 2014-1-ES01-KA102-001472 y 2015-1-ES01-KA102-014579, tuvo ocasión de participar en la Jornada de Seguimiento correspondiente a la convocatoria 2014, evento programado y organizado por el Servicio Español para la Il certamen tuvo lugar en el auditorio que el MECD tiene emplazado la céntrica arteria madrileña de San Marcos a la altura del número 40. Allí se dieron cita coordinadores Erasmus + de las diferentes comunidades autónomas. En el intenso programa llevado a cabo a lo largo de más de seis horas, y una vez finalizada la presentación por parte de D. Pablo Martín González, Director del SEPIE, y también con la participación de Dª. Mª. Goretti Alonso de Castro, Directora de la Unidad de Formación Profesional del mismo organismo, se expusieron los siguientes puntos a partir de las ponencias disertadas por los jefes, responsables y coordinadores de cada uno de los diferentes servicios:

 

  • Revisión de las características generales de los proyectos de movilidad FP Erasmus+.
  • Fases de la gestión de un proyecto de movilidad y gestión documental.
  • Gestión presupuestaria.
  •  Gestión de proyectos en la Mobility Tool+.
  •  Informes intermedios y finales.
  • Controles primarios.
  • Reconocimiento de las movilidades a través de Europass.
  • Estrategia de Difusión y Explotación de Resultados del programa Erasmus+: La plataforma de Difusión VALOR.
  • Ruegos y preguntas.

 

Asimismo, cabe mencionar la activa participación del representante de nuestro IES en los numerosos turnos de palabra que se dieron a los asistentes, destacando la defensa que hizo del plan de seguimiento de nuestro proyecto, sobre todo, los aspectos de difusión del mismo realizados a través de la web del IES y del galardonado periódico El Tierno, no sólo en su formato impreso, sino también en su versión digital, todo ello muy valorado y reconocido por la señora  Florence Dupraz, Técnico del Departamento de Movilidad, Unidad de Formación Profesional del SEPIE.

 

Para finalizar, destacar el gran impacto que ha tenido en nuestra Comunidad Educativa ambos proyectos Erasmus+ KA102, muestra de ello el importante incremento en la matrícula que en estos últimos años ha experimentado el CFGM de Instalaciones Eléctricas y Automáticas, así como la firme intención de sumarse a esta iniciativa por parte de la familia profesional de Servicios Socioculturales y a la Comunidad de nuestro IES, compañeros que en la próxima convocatoria Erasmus+ KA102 de 2016 compartirán la acción destinada a la Movilidad de las personas por motivos de aprendizaje, Movilidad de Estudiantes y Personas de Formación Profesional.

 

 Departamento de Electricidad-Electrónica.

 

Proclamació de les Falleres Majors de Moncada 2016

wfallmajors2016El passat dissabte 3 d'octubre,van tenir lloc els actes oficials de proclamació i presentació de les Falleres Majors per a l'exercici 2015-2016. Després del nomenament de càrrecs a l'Ajuntament i d'un passacarrer pels carrers del poble,  el Centre Cultural Blasco Ibáñez va acollir a les 18h les Falleres Majors Yasmina Garibo Peñarrocha i la Infantil Paula María Carrera Zahonero, qui van presidir un acte de caire institucional i popular alhora.(veure video)

Leer más...

Fesmon torna a les seues arrels mediterrànies en l'edició més eclèctica dels seus sis anys de historia

DAVIDPASTOREl festival Fesmon acollirà, del 8 a l'11 de juliol, a Moncada, actuacions de Capella de Ministrers, amb Carles Magraner, i David Pastor acompanyat de la vocalista Eva Fernández i la banda Jazzom, entre altres artistes, en una sisena edició que torna sobre les seues arrels mediterrànies i eclèctiques. A més, ja està obert el termini d’inscripció, gratuïta, als tallers i cursos que enguany inclouen una formació de danses amb la professora Elena Llopis, un taller de Swing Lindy-Hop, una master class amb David Pastor i un taller de batucada.

Leer más...