Jue02212019

Última actualizaciónMié, 13 Feb 2019 11am

Back Está aquí: Inicio Moncada Noticies Moncada Localitat

Primera reunió amb els tècnis de l'Ajuntament per a estudiar les propostes veïnals

wtenicMoncada, gener de 2017.- L’empresa encarregada de dur a terme el procés de participació a Moncada es va reunir, el passat divendres 20 de gener, amb el regidor de Participació, Manolo García, i amb els tècnics de les diferents àrees que hi ha al Consistori per a abordar la viabilitat de les demandes veïnals recollides en els tallers realitzats amb els diferents col·lectius del poble.

A l’encontre es van establir les dades en les quals es treballarà individualment amb cada sector i es va plantejar la necessitat de fer grups transversals, ja que hi ha aspectes que afecten a més d'un departament. També es va manifestar la voluntat de trobar solucions per als problemes que els veïns i veïnes han identificat, com són millora de l’enllumenat públic, la creació de zones verdes o la cessió d’espais per als joves.

Leer más...

Les mascotes ompliran de nou el carrer Major de Moncada

wsantantoni15Els pròxims 28 i 29 de gener se celebra a Moncada la festivitat de Sant Antoni. Al llarg del cap de setmana el veïnat de la població podrà gaudir de diferents actes.

Leer más...

La Unión Musical imparte un Curso de Musicoterapia Focal Obstétrica el fin de semana

CARTELGabriel Federico impartirá los dos niveles de formación en Musicoterapia Focal Obstétrica en la Unión Musical de Moncada.

Moncada recibirá los próximos 3 y 4 de diciembre al musicoterapeuta Gabriel Federico, creador del método de Musicoterapia Focal Obstétrica (MTFO), donde impartirá a profesionales de esta disciplina el primer nivel de formación de esta especialización, así como un taller gratuito para embarazadas de la población y alrededores.

Leer más...

Pactem Nord presenta nuevos proyectos para potenciar la promoción económica

pactem N 1El Consorcio Pactem Nord ha aprobado el presupuesto para el ejercicio 2017 con la presentación de nuevos proyectos. El Consejo Rector celebrado en Burjassot en diciembre, presidido por Rafa García, revisó los nuevos proyectos en los que la Secretaría Técnica de la entidad ha venido trabajando en 2016. De entre los nuevos proyectos, cabe destacar el proyecto experimental de Pactos Territoriales de Empleo, presentado recientemente al SERVEF, que contempla diversas líneas de trabajo entre las que destacan una campaña integrada de comunicación para potenciar la corresponsabiliad social en el territorio a través de la mejora del mercado de trabajo y la puesta en marcha de una red comarcal de aulas de informáticas, de horario y contenidos flexibles, a disposición de las personas desempleadas con las que viene trabajando Pactem Nord.

Leer más...

Es realitzen mapatges amb els adults i els joves de Moncada a través del programa de participació

winstitutMoncada, 28 de novembre de 2016.- L'alumnat de l'Escola de Persones Adultes (EPA) realitzà el passat dijous un dels tallers que s'estan duent a terme dins del programa de participació que està desenvolupant el municipi. Les aportacions d'este col·lectiu són importants perquè serveixen per a donar visibilitat a qüestions que moltes vegades passen desapercebudes, sobretot, les relacionades amb les situacions què han d'enfrontar les persones amb diversitat funcional. Entre altres coses, amb estos grups es poden detectar els inconvenients que tenen les persones amb mobilitat reduïda, que porten cadira de rodes o que tenen problemes de visió. Els grups amb adults també són útils per a senyalar algunes qüestions puntuals que es podrien millorar a Moncada, relacionades amb l'absència de papereres o la manca d'il·luminació en algunes zones, per a construir una visió global de com els agradaria que fora la ciutat.

Leer más...

Una xerrada i un sopar temàtic apropen la civilització ibera del Tòs Pelat de Moncada

xerrada1La visita guiada al jaciment s'ajorna al mes d'abril a causa del temporal.

Recuperar i reconéixer la vàlua històrica i cultural del patrimoni cultural de Moncada va ser un dels objectius de la I Jornada de Portes Obertes al jaciment del Tòs Pelat que es va celebrar el passat cap de setmana a la localitat. L'alcaldessa, Amparo Orts, va obrir els actes recordant que la finalitat d'estes activitats és “posar en valor el patrimoni arqueològic, històric i cultural de la nostra ciutat”. A més d'alguns regidors de la Corporació Municipal, entre el públic també es trobava l'arqueòleg municipal de Xelva, Juan José Ruiz López, molt vinculat al Tòs Pelat des de l’inici de les excavacions i codirector de l'última campanya junt amb el director del Museu Arqueològic de Moncada, Josep Maria Burriel.

Leer más...

Fallece Alejandro Roig Ferriol alcalde de Moncada durante la transición

ESTELLÉS, M./ ORTÍ,B.

Ha fallecido Alejandro Roig, el que fuera alcalde de Moncada durante la transición democrática. El funeral tendrá lugar hoy martes 16 en la parroquia de San Jaime.

AlejandroRoigRoig ostentó el cargo de alcalde de Moncada desde el 13 de enero de 1976 al 11 de abril de 1979. Entre otras cosas inauguró durante su mandato el “nuevo mercado” en Fernando el Católico, ahora convertido en Parking. Otra de las cosas destacables durante su mandato fue el proyecto de un nuevo colegio en la zona de la Pedrereta, el colegio que posteriormente se denominó: Vicente Trenco.

Tot a punt per a la I jornada de portes obertes al Jaciment del Tòs Pelat de Moncada

pelatMoncada, 14 de desembre de 2016.- Moncada celebrarà els pròxims dies 17 i 18 de desembre la I Jornada de Portes Obertes al jaciment del Tòs Pelat, un espai natural amb importants components històrics i culturals que forma part de la Ruta dels Ibers de la Diputació de València. L'objectiu d'esta iniciativa, segons ha manifestat l’alcadessa de la ciutat, Amparo Orts, “és posar en valor el patrimoni arqueològic, històric i cultural de la nostra ciutat”. La primera edil de Moncada ha animat a tots els veïns i veïnes a participar a les diferents activitats, “ja que és una oportunitat única per a conéixer de primera mà tots els aspectes relacionats amb l’antic poblat iber que s’assentà al nostre territori entre els segles VI i IV aC”. L'Ajuntament de Moncada, gràcies a la col·laboració del Servei d'Investigació Prehistòrica de la Diputació de València (SIP), “ha tingut una cura especial amb este projecte per a promocionar i donar visibilitat a esta ruta, conscient del gran atractiu turístic que comporta tot el que envolta al Jaciment de Tòs Pelat”, ha continuat l'alcaldessa.

Leer más...

Lectura de poemas de la poetisa Josepa Montagut en las “Tertulias del Fideu”

ESTELLES, M./ORTI, B.

La Union Musical de Moncada continua sus actos en honor a Sta. Cecilia con la lectura de poemas del libro “des del sud fins al nord, una llagrima parla”

WpoetessaLa primera actividad se inicia este miércoles día 16 de Noviembre, a las 19:30 horas en el local social, C/ Badía, nº 4 de Moncada,  y forma parte de su proyecto cultural “LAS TERTULIAS DEL FIDEU”, y en esta ocasión habrá una presentación y posterior LECTURA DE POEMAS DEL LIBRO “DES DEL SUD FINS AL NORD, UNA LLAGRIMA PARLA” de la poetisa de Moncada, Josepa Montagut i Mariner, por parte de la autora y de miembros de la Unión Musical, acompañados a la guitarra por Rafa Caballer Bonet, y posterior charla coloquio sobre el libro.