Mar07162019

Última actualizaciónJue, 06 Jun 2019 11am

Back Está aquí: Inicio Moncada Noticies Moncada Localitat

El Tierno presenta el repte “Tota pedra fa sentir”

wpedres

L’IES Tierno Galván presenta a la Comunitat educativa el repte “Tota pedra fa sentir”. El centre vol aconseguir pintar les pedres instal·lades en una zona del pati de “quasi mil metres quadrats”. Aquest és un dels tres reptes que presentà el projecte que lidera Ferran Adrià dins de la Fundació Telefónica. Un dels elements de difusió és el vídeo. (Veure vídeo).

Leer más...

Moncada celebra San Antoni

wsantantoni17El cap de setmana del 28 i 29 de gener es va celebrar la festivitat de Sant Antoni a la població de Moncada. Un dels esdeveniments més populars és la benedicció del animals, que va tindre lloc a les 12 del migdia a la porta de l'església de Sant Jaume. (Veure vídeo).

Leer más...

Les mascotes ompliran de nou el carrer Major de Moncada

wsantantoni15Els pròxims 28 i 29 de gener se celebra a Moncada la festivitat de Sant Antoni. Al llarg del cap de setmana el veïnat de la població podrà gaudir de diferents actes.

Leer más...

El Tierno entre los 19 centros seleccionados en el programa “Escuelas creativas” de Ferran Adrià

01w centrosLas ‘Escuelas Creativas’ de Adrià aterrizan en 19 centros. El comité de expertos de la nueva iniciativa de Fundación Telefónica ha seleccionado 19 proyectos para empezar a implantar el nuevo método educativo basado en la innovación y la creatividad de Ferran Adrià.

Las ‘Escuelas Creativas’ de Ferran Adrià aterrizan ya en los colegios. Tras la fase de inscripción, comienza un proceso de transformación educativa en la que estos 19 centros seleccionados tendrán una participación más activa: disfrutarán de encuentros con profesionales de diversos ámbitos, tendrán un seguimiento más cercano por parte de los tutores y dispondrán de un kit de material educativo diseñado específicamente para ellos.  El reto: transformar su centro educativo a través del método con el que Ferran Adrià revolucionó la gastronomía.

Leer más...

Pactem Nord presenta nuevos proyectos para potenciar la promoción económica

pactem N 1El Consorcio Pactem Nord ha aprobado el presupuesto para el ejercicio 2017 con la presentación de nuevos proyectos. El Consejo Rector celebrado en Burjassot en diciembre, presidido por Rafa García, revisó los nuevos proyectos en los que la Secretaría Técnica de la entidad ha venido trabajando en 2016. De entre los nuevos proyectos, cabe destacar el proyecto experimental de Pactos Territoriales de Empleo, presentado recientemente al SERVEF, que contempla diversas líneas de trabajo entre las que destacan una campaña integrada de comunicación para potenciar la corresponsabiliad social en el territorio a través de la mejora del mercado de trabajo y la puesta en marcha de una red comarcal de aulas de informáticas, de horario y contenidos flexibles, a disposición de las personas desempleadas con las que viene trabajando Pactem Nord.

Leer más...

Jornada de donació de sang a l’IES Tierno Galván

donaciodsangBLAY.N/GOYENA.J

El dia 7 de febrer  a l’IES Tierno Galván es va realitzar una jornada de donació de sang. Entre el torn del matí i de la vesprada van fer un total de 53 donants. En el torn del matí es va duplicar el nombre de donants respecte als anys anteriors. A la vesprada, però es va veure reduït a la mitat el nombre de donants respecte l’any anterior.

Leer más...

Una xerrada i un sopar temàtic apropen la civilització ibera del Tòs Pelat de Moncada

xerrada1La visita guiada al jaciment s'ajorna al mes d'abril a causa del temporal.

Recuperar i reconéixer la vàlua històrica i cultural del patrimoni cultural de Moncada va ser un dels objectius de la I Jornada de Portes Obertes al jaciment del Tòs Pelat que es va celebrar el passat cap de setmana a la localitat. L'alcaldessa, Amparo Orts, va obrir els actes recordant que la finalitat d'estes activitats és “posar en valor el patrimoni arqueològic, històric i cultural de la nostra ciutat”. A més d'alguns regidors de la Corporació Municipal, entre el públic també es trobava l'arqueòleg municipal de Xelva, Juan José Ruiz López, molt vinculat al Tòs Pelat des de l’inici de les excavacions i codirector de l'última campanya junt amb el director del Museu Arqueològic de Moncada, Josep Maria Burriel.

Leer más...

Primera reunió amb els tècnis de l'Ajuntament per a estudiar les propostes veïnals

wtenicMoncada, gener de 2017.- L’empresa encarregada de dur a terme el procés de participació a Moncada es va reunir, el passat divendres 20 de gener, amb el regidor de Participació, Manolo García, i amb els tècnics de les diferents àrees que hi ha al Consistori per a abordar la viabilitat de les demandes veïnals recollides en els tallers realitzats amb els diferents col·lectius del poble.

A l’encontre es van establir les dades en les quals es treballarà individualment amb cada sector i es va plantejar la necessitat de fer grups transversals, ja que hi ha aspectes que afecten a més d'un departament. També es va manifestar la voluntat de trobar solucions per als problemes que els veïns i veïnes han identificat, com són millora de l’enllumenat públic, la creació de zones verdes o la cessió d’espais per als joves.

Leer más...

Tot a punt per a la I jornada de portes obertes al Jaciment del Tòs Pelat de Moncada

pelatMoncada, 14 de desembre de 2016.- Moncada celebrarà els pròxims dies 17 i 18 de desembre la I Jornada de Portes Obertes al jaciment del Tòs Pelat, un espai natural amb importants components històrics i culturals que forma part de la Ruta dels Ibers de la Diputació de València. L'objectiu d'esta iniciativa, segons ha manifestat l’alcadessa de la ciutat, Amparo Orts, “és posar en valor el patrimoni arqueològic, històric i cultural de la nostra ciutat”. La primera edil de Moncada ha animat a tots els veïns i veïnes a participar a les diferents activitats, “ja que és una oportunitat única per a conéixer de primera mà tots els aspectes relacionats amb l’antic poblat iber que s’assentà al nostre territori entre els segles VI i IV aC”. L'Ajuntament de Moncada, gràcies a la col·laboració del Servei d'Investigació Prehistòrica de la Diputació de València (SIP), “ha tingut una cura especial amb este projecte per a promocionar i donar visibilitat a esta ruta, conscient del gran atractiu turístic que comporta tot el que envolta al Jaciment de Tòs Pelat”, ha continuat l'alcaldessa.

Leer más...